Tre med farger fra høsten.

Høsten er virkelig her!

Høsten er her og så er lammekjøttet. Nå er det fårikål tid i heimen vår:-)

Så er det søndag igjen, høstværet er fortsatt på plass med regn og vind her på Nordmøre. 

Det er ikke rart vi nordmørigner bruker over gjennomsnittet tid på og pusle hjemme i boligene i motsetninge til de som bor på f.eks sør og østlandet.


MEN!


Høsten er en fin tid å kose seg inne på, det blir så stemningsfullt med mørket ute og levende lys inne.

Da kryper jeg under pleddet, tar frem strikketøyet, nyter en kopp kaffe og riktig koser meg.


Jeg er veldig glad i å eksperimentere med alternativ matlaging og spesielt baking.

jeg blir veldig inspirert av både Linda Stuhaug og Berit Nordstrand sine oppskrifter og eeelsker å prøve de ut.

jeg har bestilt den siste kokeboken til Linda Stuhaug og gleder meg enormt til den kommer i posten.


Men idag er det en god gammel tradisjonsrik middagsrett som står på menyen nemlig FÅRIKÅL.

Enkle rene råvarer som får putre ett par timer på ovnen så er det bare å kose seg. 


Jeg bruker droppe hvetemel mellom lagene da jeg er litt ømfintlig for stivelse. Det gjelder egentlig for potetene også, men når man har middagsgjester ser det litt triveligere ut med hele poteter.

Vanligvis kutter jeg potetene i mindre biter og skyller de, slik at mesteparten av stivelsen vaskes bort. - Uansett så spiser jeg minst poteter og kål og mest kjøtt.

Det var supergodt:-)


Ha en fin søndag :-)

Hilde





0 0
Feed